Amsterdam

 

Amsterdam is de hoofstad van Nederland en ligt in de provincie Noord-Holland.

Amsterdam telt twee universiteiten, namelijk: de Uva, Universiteit van Amsterdam met ongeveer 28.000 studeten en de VU, de Vrije Universiteit met ongeveer 19.000 studenten. Er is ook een groot aantal instelling voor hoger beroepsonderwijs, hieronder vallen de: Gerrit Rietveld Academie, de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool InHolland en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Amsterdam kent een zeer gevarieerd en drukbezocht uitgaansleven. De belangrijkste uitgaanspleinen met terrassen en horecagelegenheden voor zowel Amsterdammers als toeristen zijn het Leidseplein en het Rembrandtplein. Binnen Amsterdam kun je reizen met de tram, de metro en de bus.

Ben jij student in Amsterdam en wil jij graag iets vertellen over deze stad aan nieuwe studenten? Nu is je kans!

 

Een gedachte over “Amsterdam

  1. Lisa schreef:

    Ik woon in Zwolle en studeer in Amsterdam. Hierdoor kan ik geen goede review geven over de stad Amsterdam als woonplaats. Wel kan ik aankomende studenten die het reizen overwegen adviseren om het gewoon te proberen. Het neemt zeker veel tijd in beslag maar het is te doen!

Geef een reactie