Deventer

Deventer is een van de oudste steden van Nederland. Het kent een rijke geschiedenis wat al begonnen is in de 9e eeuw. Deventer heeft veel betekend voor Nederland. Zo was Deventer voornamelijk in de 11e en 12e eeuw een belangrijke havenstad. Grote schepen konden aan de kade van de IJssel aanleggen. In de tweede wereldoorlog heeft de stad zwaar te verduren gehad. Van de circa 11.000 inwoners bleven er slechts 2500 onbeschadigd.

Deventer is een mooie stad om te studeren, de eeuwenoude binnenstad en dan met name ‘’de brink’’ hét centrum van Deventer, hier vind je alleen maar leuke restaurants, kroegen en barretjes waar je je na de schooluren prima kunt vermaken! Ook is er genoeg vrijheid om langs de IJssel of de verschillende parken en plantsoenen hard te lopen, te wandelen en te fietsen.

De stad kent een aantal studie- en studentenverenigingen. Deze verenigingen leggen de nadruk op gezelligheid en activiteiten naast de studie. Er bestaan twee studenten verenigingen in Deventer waar je je bij in kunt schrijven!

Enkele studieverenigingen Deventer

Studentenverenigingen Deventer

 

2 gedachten over “Deventer

  1. Marc ten Brink schreef:

    Ik volg de opleiding Commerciële Economie te Deventer. In Deventer zijn niet zo veel kroegen en cafés, maar de kroegen die er zitten zijn erg gezellig. De bekendste kroegen die in Deventer te vinden zijn heten de Tijd, Dorst en de Bischop. Voor de oudere studenten (23+) is er Persee. De Tijd heeft op Dinsdagavond van 23:00 tot 00:00 piek uur, dit betekend dat alle drank spot goedkoop is. Verder is het zeker de moeite waard om een keer te gaan stappen in het centrum van Deventer.

Geef een reactie